Colaborare

Trebuie sa treci de testul de creativitate pentru a fi un colaborator Tapas.

Dar inainte, poate ai cateva intrebari asupra colaborarii...

Deci, da: Pot sa fi si eu?
Posibil. Probabil. Este o competitie intre colaboratorii nostrii. Foarte putini oameni sunt interesati in munca grea fara garantii de viitor fericit. Imagineaza-ti.

Cine este potrivit?
Dorim sa gasim persoane ambitioase, cu initiativa, creative, cu tensiune inalta, persoane care nu se tem de responabilitati. Eventual cei care se plang de munca multa.

Ar fi mai bine sa fac clatite?
Depinde. Sunt pareri pro si contra. Dealuri si vai. Daca testul aptitudinilor arata un viitor stralucit in intorsul clatitelor in mod profesional, go for it!. Colaborarea cu noi va fi un adevarat avant pentru cariera ta.

Spuneti-mi mai multe despre aceste dealuri si vai.
Nu trebuie luat ad-literam. La Timisoara e campie. A fost mlastina. A fost.  Vestea buna e ca o sa lucrezi cu o agentie mica. Chiar o sa lucrezi. Pentru clienti. Clienti reali.

Destul de corect. Si care sunt vestile proaste?
Cea mai rea veste este ca o sa lucrezi la o agentie mica. Nu trebuie sa ascundem acest lucru. Daca nu poti sa ascunzi lucrul asta, toti vor sti asta.

Nu esti deja intimidat?

Atmosfera este foarte diferita fata de agentiile dinozaur. Daca telul tau in viata este sa lucrezi pentru Media Pro, Intact  sau Arond, pana iti vei castiga un colt de birou, la inceputul crizei de maturitate, avand depresii clinice sau un mix din cele mai sus mentionate, ar fi interesant sa-ti re-gandesti posibilitatile. Tapas s-ar putea sa fie o rampa de lansare gresita.

Desigur, exagerati.
Da. Desigur. Destul de des.

Care este tinuta obligatorie?
De cand s-a demonstrat ca, colaboratorii in pielea goala distrag atentia, codul intern al tinutei roaga politicos angajatii si colaboratorii sa se imbrace. Cei care persista in a defila nud , pot fi subiectul uenei reprimari. (Nu am reprimat inca pe nimeni, dar ramanem vigilenti.)

 

Mai multe detalii va rog.
Asadar, sediul central al firmei este la deliciosul cod postal 300359, de la periferia Timisoarei. Sediul operativ se afla in Dumbravita, pe strada principala la numarul 45. In curte pe stanga. Nu aveti nici un restaurant sau bar in apropiere, asa ca nu o sa aveti motiv sa aveti atentia distrata. Biroul este construit din caramida si lemn. In permanenta plin de hartii mai mult sau mai putin importante. Expresorul de cafea este la intrare si daca vrei sa iti bea toata lumea din cana ta, adu-o de acasa. Poate vei invata si cateva cuvinte in limba maghiara, daca vei face cativa pasi in stanga sau dreapta de la birou sigur vei avea ocazia.

Acestea sunt informatii trivia. Spuneti-mi mai multe despre job.
Ah. In primul rand suntem distrati de mancare. Avem vesti bune si aici: Prima ar fi ca noi lucram pentru clienti de prima mana ce nu au nimic in comun unul cu celalalt, decat faptul ca sunt de treaba, fapt ce rezulta in politica firmei de a lucra doar cu cei care ne plac.

In al doilea rand, nimeni de aici nu da nici macar un bat de chibrit pe varsta ta, sexul, rasa, religia, originea nationala, parul verde, apartenenta la vre-un club, orientarea sexuala, manierele la masa, tatuaje, culoare politica, sau inele in diferite parti ale corpului. Vei fi masurat doar in abilitatea de a face lucruri importante pentru clienti.

Trei. Vei invata atata de mult cat ai abilitatea si initiativa de a invata. Noi facem branding strategic, identitate de companie si de produs, publicitate, web design si design grafic. Purtam o gramada de palarii si asteptam de la tine sa contribui chiar din prima zi.

Acum esti intimidat?

Deloc. Aratati-mi partea intunecata a lucrurilor.
Chiria, mancarea si transportul in Timisoara sunt foarte costisitoare. Nu vei fi acoperit de asigurarea obligatorie de sanatate. Autobuzul aterizeaza regulat din ½ in ½ de ora pe strada noastra. Vara s-ar putea sa fie aglomerat si sufocant. Fiind la baza piramidei s-ar putea sa primesti niste indatoriri mai putin placute, ca de exemplu sa te duci pana la banca in miezul zilei, cand poti praji un ou in buzunar.

Nu sunt speriat inca. Dar aceasta colaborare poate sa ma propulseze in cariera?
Da. Intradevar poate. Cu conditia sa fi cel mai bun candidat care il cautam.

Deci cum o sa gasisti cel mai bun candidat?
Acest lucru este confidential. Din moment ce nu am reusit sa te speriem, este timpul sa te confrunti cu Testul de Creativitate. Ia mult aer in piept :

In primul rand, scrie-ne o scrisoare, spunandu-ne cand ai fi disponibil sa incepi, cand trebuie sa ne parasesti, ce aptitudini caomputeristice ai, sfarsitul de saptamana cand trebuie sa pleci la nunta Mariei, de ce refuzi codul tinutei obligatorii, alergiile care le ai, etc. Intotdeauna am platit colaboratorii. O data pe an, cateodata de doua ori.  Cand depasim bugetul alocat colaboratorilor, avem o situatie ocazionala de neposibilitate de plata. Daca din pacate vei lua  parte la aceasta situatie si vei reusi sa supravietuiesti fara salariul nostru modest, poti sa-ti imbunatatesti sansele daca ne vei marturisi acest lucru de la inceput.

Apoi, separat (dar mult mai important) trebuie sa te vinzi noua.

Actioneaza, asta este, arata-ne ceva publicitate persuasiva, cu Tine ca si Produs. In momentul in care gandesti ca elucubratia este suficient de semi-interesanta trimite-ne si noua la:

Departamentul de test al creativitatii
TAPAS srl
Bucovina A27, ap.5
300359 Timisoara

Decizia de jucecata a testului, nu conteaza cat este de arbitrara, ingusta sau malitioasa, este finala. In competita Darwiniana, nu sunt linii de ghidaj, nu sunt linii de final, nu sunt premii – nici macar mentiuni -  pentru locul secund. Sa clarificam acest aspect din moment ce unii oameni nu inteleg: Anuntam doar castigatorii di pe nimeni altcineva. Rece si crud? Posibil, deci nu te deranja sa urmaresi daca scrisoarea “a ajuns”. A ajuns. Aceasta este o lupta dreapta, fara nici o regula. Norocul ii favorizeaza pe cei puternici.